Lees dit verhaal in het Engels...


205 16V,......

snel gekomen..... en snel verdwenen !

Zo haalde ik uit Apeldoorn een 1.9 GTI van 1989....Yellow Bird noemden ze het gekke ding in de advertentie. Ha, ja, yellow NIRD zul je bedoelen . Het arme blikkie zag er totaal niet meer uit: gele biesjes, geel leeuwtje, gele type-aanduiding...bah bah. Voor de rest zag hij er wel perfect uit..... kopen dus. Eerst al die dingetjes nieuw gekocht, of overgespoten (rood). Geluidsinstallatie ingebouwd.....en na een paar weken op zoek naar pk's. Je weet wel, van die dingen waar je schijnbaar nooit genoeg van hebt. Na veel lezen en zoeken in bladen als de Max Power en GTI-tuning kwam ik tot de conclusie dat het een Magnex systeem moest worden. Maar liefst 7pk's extra, echte paardjes wel te verstaan....en dan die K&N erbij... moest toch een pk of 10 gaan schelen. Nou, het viel tegen. Geluid genoeg, iets te soms wel, maar dat het nou sneller ging...? Balen, 1450 gulden armer en nog altijd niks. Dat hield ik niet lang vol, en op een regenachtige middag toen ik vrij had belde ik met de Onderdelenlijn. Een 1.9 motor ja, of uit een 405 of uit een 309. Nou, BX zou ook nog mogen. Ja, 16 kleppen. Bedankt. Een half uur later ging de telefoon....of ik een 16V zocht. Ja, die had hij wel voor me, uit een 309. Meteen in de auto gestapt en gaan kijken. Schade rechtsvoor,..dynamo en inlaatspruitstuk kapot...tja,maar wel van '91 en pas 40000km gelopen... twijfelgeval. Weer de onderdelenlijn gebeld, inlaatspruitstuk van bovengenoemde motoren, dank u. En poeh , binnen 2 uur belde er al iemand dat hij dat wel had liggen ! Laat maar komen dan! De dag erna teruggebeld en het motertje gekocht. Binnen 2 weken kon ik hem komen halen, dan was het blokje uitgebouwd....de pret kon beginnen.

Dit WAS een 309 zestienklepper, hoe bedoel je hij zit onder de sneeuw en heeft een ongelukje meegemaakt?


Het oude blok uit de auto halen was geen probleem, logisch denk ik. Maar goed, ik had geinformeerd bij een kennis die al vaker deze truc had uitgehaald en alles zou moeten passen. Dynamo en startmotor zou ik zo kunnen overhangen, klopte inderdaad. Het motorblok inhangen ging eigenlijk zonder probleem, gebruik makend van de 309 16V steun. De uitlaat ging trouwens maar net langs het schutbord af, een probleem wat met het 405 16V spruitstuk niet aanwezig zou zijn (heel compact gevalltetje),. Het paste, gelukkig maar. 

 

 

Ook waterslangen waren geen probleem, op 1 klein nippeltje na (rechtsvoor, bovenaan) wat we aan de radiator hebben laten solderen. Daarnaast moest de radiator in het plastic huis gekanteld gaan worden, voor plaats te maken voor het inlaatspruitstuk. Met wat vijl en knipwerk lukte dat ook vrij aardig (centimeter speling !). Ook heb ik een 2e fan in het huis gemonteerd.


Het volgende probleem zat in de bekabeling. De 16V zou zowieso gebruik gaan maken van de bijpassende computer. Dus, de kabelboom in de auto gelegd, en naar de aansluitingen gaan kijken (ook was er een stukje bekabeling weg door de bosting) Hehe, verschillend. Twee dikke bruine stekkers (onder de luchtweger) kwamen niet helemaal overeen. Dus, op naar Peugeot, en z'on beetje alle schema's gekopieerd die ik kon vinden van de 205 en 309 GTI. Na een dag of wat zoeken was ik er uit. Eigenlijk waren er maar 4 aansluitingen verschillend, en die heb ik dus omgesoldeerd.

Het luchtfilter moest ook nog aangepast worden, want de 309 is net ietsjes breder als de 205, en heeft de luchtweger hetzelfde lopen. Daar is bij de 205 net geen plaats meer voor, en dus kocht ik de luchtslang (tussen weger en inlaatspruitstuk) van een 405 MI16. Dat paste, echter wel met het ruitensproeierreservoirtje aan de rechterkant, ipv. de linker. Even op de sloop gezocht, en het tankje van een BMW compact paste mooi. Dit is een heel klein tankje, vandaar. De krik moest ik dus ook verplaatsen, omdat die op de plek zat waar nu het reservoir was. In het reservewiel was nog plaats genoeg vond ik, en dat was dus snel gebeurd.


Toen kwam de uitlaat aan de beurt. Ook niet z'on probleem. De middendemper van de magnex pijp ging er met een kleine aanpassing op, en dus ook de einddemper was geen probleem (jammer van dat dure Magnex spruitstuk, want dat past niet op een 16V die gebruik maakt van 2 uitlaatpoortjes per cylinder). Toen kwam het belangrijke moment: starten ! Alles klonk heel goed, alleen aanslaan lukte nog niet. Shit, kabelboom ? Wel 5x gecontroleerd. Nee, geen fouten. Zo heeft de auto toen 2 weken buitengestaan: we vonden het probleem echt niet. Zelfs niet met een 405 MI16 als meetvoorbeeld: alles klopte. Het probleem bleek uiteindelijk aan een slordigheidje van onszelf te liggen. De verdeelkap was zodanig aangeslagen dat de bougies niets doorkregen. Dus, nieuwe verdeelkap, en jawel hoor: eerste slag lopen ! Geweldig gewoon.


Alles werkte goed, en ook het rijden was zeker in het begin zeer spectaculair. De autoweg oprijden, en zelfs bovenin de 3 nog heel erg licht in het stuur, geweldig gewoon. Het enige probleem had ik na een km. of 1000, toen liep de 5e versnelling 'ervanaf' (borging los !). Dat was echter snel verholpen, en ik kon weer verder rijden.


De vakantie richting het zuiden verliep echter niet geheel volgens planning. De Magnex middendemper bleek niet bestand tegen de trillingen en het verhoogde gasvolume van de 8 extra kleppen. Na een kilometer of 750 begon het ding te rammelen en te klapperen. Gelukkig was het ergste geluid rond de 4000 toeren, en konden we onze weg vervolgen. Teruggekomen meteen naar Biesheuvel gebeld, en ze zouden een nieuwe demper bestellen . Na 7 weken ofzo was het gevalletje er dan eindelijk. Maar ook deze bleek het niet uit te houden...na 1000 km was het weer raak. Magnex en 16 kleppen bleek gewoon niet te werken. Dus: terug naar Biesheuvel met de middendemper en het spruitstuk (kon ik toch niet meer gebruiken) .....gelukkig deden ze er niet moeilijk over en kreeg ik het geld terug. Daarvan heb ik een originele middendemper (309 16V) gekocht en bij Biesheuvel 2 remschijven met groeven en remblokken (jaja: Magnex is vrij prijzig !). Dat heb ik gedaan omdat de originele blokken en schijven snel te warm werden en me dan in de steek lieten. De nieuwe echter hielden het een stukje langer uit.

Ik heb verder eigenlijk best veel plezier gehad van die 205, tot de dag.....dat hij voor de deur gestolen werd. Daar ging dus mijn hobby !


Och ja, nu rij ik 205 cabrio (1.9)....en die trekt meer aandacht als de Seize Soupapes....
Langzaam ? Valt mee, in ieder geval niet langzamer als de 1.9 GTI (122pk) van een vriend van me.....hehe !