205 Parelmoer Geel

'Turbo-ed'

 

 

OK, hier dus een vervolgverhaaltje over mijn 205. 

(Of het eerste verhaaltje, ligt eraan welk verhaaltje je het eerst leest).

 Zoals je misschien hebt gelezen heb ik dus op vakantie een lachgas set (NOS)  meegenomen en op mijn 205 gebouwd. Nu heb ik daar een tijdje mee rondgereden en over het vermogen helemaal niks te klagen. Maar dan komen de kosten toch om de hoek kijken. De vulling van de fles ging namelijk maar een week of 2-3 mee en dan wordt het dure hobby. Dus lachgas te koop gezet en na 1 dag al verkocht. Toen weer terug naar het ‘oude’ plan om turbo erop te bouwen. Nu kon ik bij een sloop bij Den Haag in de buurt een compleet 2 liter turbo blok kopen voor 1500 piek. Niet te duur dacht ik, dus erheen. Daar aangekomen bleek de hele voorkant van het blok in elkaar te zitten, gasklephuis kapot, injectorrail, en injectoren ook. Dus ook niks aan. Hij had nog wel een ander blok liggen maar dat was ineens 2250 piek, beetje veel van het goede dacht ik zelf. FF gebabbeld en toen van het kapotte blok alles afgehaald wat ik nodig had.

           Dit is dus zo ongeveer heel het boeltje wat er onder de motorkap bij moet komen, komt dus beetje voller te liggen.               

 

 

 

Mee naar huis genomen en verder aan het zoeken gegaan naar onderdelen. Olieleidingen gehaald en koppelingen voor die leidingen gehaald en laten frezen/draaien. Toen maar een snipperdag genomen en begonnen, eerst uitlaat en spruitstuk eraf, koelvloeistofreservoir eruit, krik in de kofferbak moeten stoppen (geen plek meer). Spruitstuk met turbo erop geschroefd, paste allemaal redelijk goed, voorste uitlaat pijp vreselijk moeten verbuigen en lassen want er moest dus een HELE scherpe knik in komen. Het schutbord nog een beetje verder naar binnen geduwd en turbo zat op zijn plaats. Nog een stel slangen en pijpen op maat gemaakt en gemonteerd, K & N luchtfilter gehaald en erop gezet, oliekoeler/warmtewisselaar moeten verwijderen, dus ff afwachten hoe warm de olie wordt in de zomer, nu gaat alles nog goed. Hele bult waterslangen moeten verlengen en verleggen om bij het nieuwe koelvloeistoftankje te komen, wat trouwens van BMW afkomstig is. Retourleiding van de turbo was trouwens een hele klus om die te maken omdat er geen originele retouraansluiting op het blok zit. Maar….er zit achter op het blok wel een sensor voor olieniveau, die niet gebruikt wordt, dus die aansluiting gebruikt voor de retourolie.Verder nog paar onderdelen van een Ford Sierra Cosworth gebruikt, zoals de benzinedrukregelaar, deze regelt ook overdruk bij als de turbo inkomt. En de intercooler heb ik ook van deze auto, is ongeveer de enigste die ik onder mijn radiateur kwijt kan.

Zo ziet het er nu ongeveer uit, moet er alleen nog een luchtweger, luchtfilter, expansie tankje, paar waterslangen en nog paar luchtleidingen bij denken…

Ben nog aan het bouwen, vandaar gebrek aan onderdelen....

 

 

 

Toen het moment…..loopt ie of loopt ie niet?? Sleutel omdraaien en…HIJ LOOPT !!!!! Wel belabberd, maar hij loopt. Toen het grote karwei van proberen, afstellen, weer proberen, weer afstellen….enz.. Luchtweger flink anders moeten afstellen dmv verdraaien van de veer en hij loopt al heel stuk beter. Nu nog aan de koude start werken want die is nog niet veel waard. Bij de koelvloeistof temperatuursensor de bedrading beetje verbouwd, potentiometer er tussen gehangen en we kunnen nu ook de koude start nog kouder maken, waardoor hij nu meer benzine krijgt. Een soort handchoke, zeg maar. Weer stukje verbetering.

Toen tijd voor kleine meting van 80-120 km/h. Stukje lege weg gevonden en testje in 3e versnelling gedaan: 4.45 seconden, valt niet echt tegen, is nog net iets sneller als met lachgas. Redelijk acceptabele tijd dacht ik zelf. En dit hoopje ijzerwerk en rubber is het restafval wat ik over heb gehouden na het hobby’en. Gooi ik wel ergens op zolder neer, je weet nooit of er een gek komt die je auto wil kopen maar alleen als ie helemaal origineel is. Kan ik het hele spul weer allemaal terugbouwen. Alleen denk ik niet dat ik hem voorlopig in de aanbieding zal doen, loopt nu toch eigenlijk wel lekker, en vlug !!

Zie hier het restmateriaal na inbouw van een turbo'tje in een 205.

 

 

Tot zover dit verhaaltje van een hobbyist die het niet kan laten, om elke auto die hij heeft, toch wel redelijk te gaan verbouwen op motorisch gebied.

 

 

 

 

De groeten en tot sinas,

Eric.