205 Parelmoer Geel

'NOS-ed'

 

 

 

Na een tijdje (lees 1 week) met mijn nieuwe aanwinst rondgereden te hebben zocht ik een beetje meer vermogen. Ben toen aan het denken geslagen over turbo op dit blok te bouwen, maar heb op mijn vakantie in USA iets anders meegebracht.
In dit geval was het dus een NOS kit (lachgas).

Dit setje levert nu meer vermogen dan ik anders met de turbo had gekregen, nl 50-60pk.
Het vermogen dat erbij komt is overduidelijk aanwezig.
Een paar metinkjes van 80-120km/h:
In 3e versnelling : 4.45 sec (hier heb ik ff gas los moeten laten, begon te spinnen, weg was beetje nat)
In 4e versnelling : 5,8 sec
In 5e versnelling : 7,2 sec

De hele set is wat inbouw betreft eigenlijk doodsimpel:
Je hebt :
Een gasfles
Een injector met 2 aansluitingen
2 sproeiers (1 voor benzine, 1 voor lachgas)
Een NOS- en benzinefilter
2 afsluitkleppen ( 1 voor benzine en 1 voor lachgas)
Een flexibele leiding van ongeveer 4.5 m lang
Twee korte leidingen voor naar de injector
Een microswitch
Een gewone aan/uit schakelaar
En nog een bultje elektriciteitstouw


Je begint onder de motorkap:
Kijk bij je gasklep of er een plaats is om de microswitch te bevestigen zodat hij bediend wordt zodra je het gaspedaal HELEMAAL in drukt (plankgas dus).
Kijk of je in het inlaatspruitstuk je injector kunt maken d.m.v. een gat te boren en draad te tappen.
Als dit je wat veel werk lijkt kun je ook in je inlaatluchtslang je injector bevestigen, zorg er wel voor dat hij luchtdicht afsluit op de slang.
Zoek een goede plaats voor de 2 afsluitkleppen. Niet te dicht bij de uitlaat ivm hitte. Ook niet te ver van de injector af want anders worden de leidingen te kort die van de afsluitkleppen naar de injector gaan.
Voor je de 2 leidingen aan de injector schroeft moet je er nog 2 sproeiers tussen zetten. De maat van de sproeiers bepaald hoeveel vermogen er bij komt. Hoe groter de sproeiers, hoe meer vermogen.
Zoek nu een benzine leiding of injector-rail en bevestig daar een T-stuk tussen, sluit hier een slang op aan die naar de benzine afsluiter gaat. Bevestig in deze slang het benzine filter. Nu moet je eigenlijk de auto opkrikken, of als je er een hebt, een brug is nog beter. Bevestig nu de leiding (4.5 m) naar achter toe. Leg deze langs een remleiding of bestaande benzine leiding.

Kijk of je ergens in de kofferbak een gat hebt zitten waar je de leiding door naar binnen kunt leggen. Is er die geen, dan zul je er een moeten maken. Leg de leiding naar binnen. Bevestig nu de gasfles dmv de bijgeleverde beugels. Schroef nu de leiding aan de gasfles.
Draai de gasfles open en controleer of er nergens geen lachgas of benzine lekt.(meestal op de aansluitingen bij de afsluiters).
Nu de elektrische aansluitingen:
Ook wel makkelijk, als je er een beetje in thuis bent. Plaats de aan/uit schakelaar in het dashbord of ergens anders waar je er makkelijk bij kunt. Sluit 2 draden van de afsluitkleppen aan op een draad waar plus op staat als het contact aan staat.(maakt niet uit welke draad, afsluitleppen zijn niet polariteitsgevoelig). Sluit de andere 2 draden aan op een aansluiting van de microswitch. Sluit op de andere aansluiting van de microswitch een draad aan. Die maak je aan een aansluiting van de aan/uit schakelaar in het dashbord. De andere aansluiting van de aan/uit schakelaar sluit je aan op massa.
Als het goed is hoor je nu, als de aan/uit schakelaar aan staat, ene het gas helemaal intrapt een sissend/blazend geluid in je spruitstuk. Dat is het lachgas dat samen met de benzine wordt geinjecteerd in het spruitstuk.
Nu is het tijd voor een proefrit.
Als alles goed is moet je nu als een GEK vooruit gaan.
Hier nog een paar foto's van de gasfles en de afsluiters/leidingen/injector.

De groenten en tot sinas,

Eric.