DEEL 2 (klik hier !)

  Bram's CTi T16 

Creating the ultimate 205 CTi....


Zo begin je een zoektocht naar een Peugeot 205 GTI met wat schade voor een vriend van je en niet veel later eindig je zelf met een 205 CTI met wat voorschade. ??? ja dat denk ik nu ook. Maar gelukkig heb ik deze vriend enige tijd later alsnog aan een 205 GTI kunnen helpen en dus heb ik nu twee 205jes die gerepareerd moeten worden… jaja zo blijf je bezig, maar ik denk dat als ze beide klaar zijn ze wel gezien mogen worden tijdens de clubdagen etc.

 Maar zoals ik al zei was ik eigenlijk op zoek naar een 205 voor een vriend van me en ik ben dus nadat Mac me belde met het nieuws dat hij een 205 CTI met schade wist te staan voor een leuk prijsje afgezakt naar het zuiden van Nederland (jawel nog zuidelijker) om te gaan kijken. Het ging om een CTI uit ’91 met vollederen interieur, stuurbekrachtiging, een electrisch dakje en naar zeggen een 1.6 (wat dus later een 1.9 bleek te zijn volgens de papieren; ook mooi meegenomen dus). Eenmaal aangekomen daar eens gaan kijken.

 

Op het eerste oog viel het allemaal wel mee qua schade, maar een blik onder de

motorkap bracht me ff aan het twijfelen. Het was toch wel ietsje meer als een beetje en zou wel wat meer werk gaan worden als een nieuw schermpje, motorkapje bumpertje etc. Toen brak er ff een twijfeltje uit bij mij (niet omdat ik

het niet kon maken, maar eerder het werk/tijd wat ermee gemoeid was).

 

 

Ik ben toen weer naar huis gereden en heb het er nog maar eens goed met mijn vriend over gehad en daarna ‘s avonds Mac opgebeld met de mededeling dat ik het toch maar ging doen. Mac heeft toen de aanbetaling voor me geregeld en ook dat ze de CTI naar mij toe zouden brengen, dat scheelde me weer een ritje of twee op en neer naar Limburg. Hij zou twee weken later gebracht worden, dat kwam mij beter uit i.v.m. ruimte voor de wagen.

Tja en dan komt eigenlijk de grootste “lacher” van het geheel. Ik ben eigenlijk al vanaf ik een 205 GTI heb op zoek geweest naar een T16 blok uit een 405, maar had de hoop na een aantal vrij intensieve oefeningen zo’n beetje opgegeven. Ik heb toen uiteindelijk nog niet zo heel lang geleden maar de keus gemaakt voor een “gewone” 2.0 16V zonder turbo (zie 2.0 16V verhaal hiervoor) en die in mijn GTI gebouwd. Nu zat ik vol ongeduld te wachten op de CTI en ik weet zelf niet meer precies hoe ik erop ben gekomen, maar ik dacht dat het woord T16 weer eens viel tijdens een e-mail conversatie (he Hilgert?) en ik eigenlijk meer voor de gein weer eens een poging wilde wagen om er een te zoeken. Voor de gein, omdat ik van mening was dat het toch niet zou lukken om er een te vinden. Hilgert heeft toen eens flink rondgebeld tot en met Frankrijk toe om er een te zoeken en dat gaf de eerste dagen, zoals ik zelf ook al dacht geen resultaat. Maar niet veel later kreeg ik het ongelofelijke nieuws dat ie er een gevonden had en het mooiste was nog wel dat dat in eigen land was. Ja talk about luck!!! Nu was het natuurlijk de vraag of het een echte T16 was en geen 2.0 Turbo 8v ofzo. Dus maar in de hoogste versnelling gaan kijken (de 405 zou namelijk een aantal dagen later in de krant staan) bij de bewuste sloperij/autohandelaar. Eenmaal daar en de schrik van een nogal opgeschoten waakhond te boven tot de conclusie gekomen dat het om een echte T16 ging en tot onze verbazing was daar eigenlijk niet veel mis aan. Een ophangingspunt was kapot en een deukje in de achterkant en een beschadigd wiel waren eigenlijk de enige punten. Eigenlijk dus doodzonde om hem naar de eeuwige sloopvelden te verwijzen, maarja het was nog steeds een Duitsertje en invoeren zou ook nogal wat gaan kosten. Tja en dan sta je daar… Wat doe je… kopen of niet dat blok??

 

 

Voor Peugeotfreaks zoals o.a. ik ….. hier heb ik niet over na moeten denken. Dit geeft geen ruimte voor denken en hier zal ik nooit over denken. Na bijna 5 jaar vind je er een en dan laat je hem liggen???? Nee dacht het ook niet; kopen dus.

Okay nu zit je dus met een GTI, een CTI, een 1.9 CTI blok, een 2.0 16V S16 blok en een T16 blok. Is nogal wat he? Ja vond ik ook en aangezien er nou eenmaal geen leuk aardig geldboompje te vinden is op mijn rug, moet er wat weg om wat geld vrij te maken. Nu heb ik vind ik zelf een vrij sterk hart (het doet het nog steeds na bijna 24 jaar; en dat met mijn levenswijze), maar om nu mijn GTI weg te doen….. nee geen optie (ook al heb ik er een tijdje over nagedacht). Het CTI blok? Ja zou leuk zijn, maarja ook al is het een  goed blokje voor een 105 pktje (of niet mede-clubleden?) , dat zou nou ook niet echt het beoogde geld binnenbrengen. Laat staan dat je daar binnen een korte tijd iemand voor vind. Bleef er eigenlijk nog maar een keuze over (ook al wilde ik dit liever ook niet doen) en dat was doe het met moeite gevonden 2.0 16V S16 blok weg. Dat dus maar moeten doen, jammer maar nodig. Maarja dat blok zat nog in de blauwe GTI en aangezien ik een auto nodig heb, zou het niet handig zijn als die voor ik weet niet hoelang stil zou staan. Maar een T16 in een 205 kijken lukt niet en heeft echt wel wat werk nodig (als ook nog wat ontbrekend schemawerk etc.) en dat zou dus anders moeten. Maarja dan heb je ondertussen de CTI staan en dat is op zich ook wel erg mooi, zo’n opendakkertje. Tja en dan begint het he. Je hersentjes gaan overtoeren draaien en dan kom je op het idee om eens iets te doen wat naar mijn weten nog niet (of errug weinig) is gedaan. Bouw de T16 in de CTI en probeer om ook de 4wd eronder te krijgen. Dat verklaard dus ook waarom ik op een gegeven moment weer op zoek moest naar een andere 205 voor die vriend van mij. Oeps. Maargoed dat is uiteindelijk ook goed gekomen. Ja met het beetje tijd wat ik heb en de vele afspraken etc. is het moeilijk om wat concreets af te spreken om bijv. het 2.0 16V blok uit te bouwen. Dat is gewoon zo en ook ik ben daar niet altijd gelukkig mee (of wel Mac?). Tijd is iets wat ik altijd te kort kom. Maargoed ik had een afspraak om iemand te helpen met zijn 205,maar die belde af op het laatste moment. Mac zou er ook zijn om te helpen en ja dan ga je maar iets anders doen.

 

Dus maar begonnen om de 1.9 uit de CTI te halen, compleet met alles er nog gewoon aan. Dus wielen, subframe, bak, aandrijfassen, blok etc. in een keer eronderuit laten zakken. Dat schoot nogal op en hierdoor kregen we maar het idee om de 2.0 16V ook uit de GTI te halen en te proberen om de 1.9 daar weer in te krijgen.

 
 
 
 
 
 
En ja dat is ook echt gelukt. Na vele uurtjes sleutelen stond de CTI en ook de GTI weer op 4 wielen (CTI wel motorloos). Alleen moest alles van de 1.9 nog aangesloten en aangekoppeld worden, dus rijden was er nog niet bij.  
 
 
 
 

 

Maar het 2.0 16V S16 blok kon opgehaald worden. Nu ben ik ondertussen zover dat de CTI helemaal kaal is (en dan echt kaal, echt alles is er vanaf zoals je op de foto’s kunt zien). Waarom? Ja rood is nou eenmaal niet mijn kleur en daar wil ik dus straks ook helemaal niets van kunnen terugvinden. Verder heeft de carrosserie ook een aantal wijzigingen te ondergaan en moet ook de schade nog gemaakt worden. Dit is makkelijker en sneller te doen als je niet op hoeft te letten of er bijvoorbeeld tijdens het lassen geen hete deeltjes door je dashboard o.i.d. smelten. Ook ben ik met een aantal ideeen bezig, maar die zullen pas onthuld worden aan de “outsiders” (Mac en Hilgert jullie zijn de lucky  “insiders”) tegen de tijd dat ze uitgevoerd worden (als ze al uitgevoerd worden). Ja een hobby he!!!

 

Op het moment ben ik bezig met het verzamelen van gegevens over de T16. En dan met name info van de bedrading en dergelijke, als ook voor de versnellingsbak. Tja hoezo? Wel het idee om de 4wd ook onder de 205 te bouwen is waarschijnlijk wel te realiseren (met de meest grote moeite), maar zal zoveel aanpassingen en geld met zich mee gaan brengen, dat dat plan maar niet door gaat. Dus ben ik maar begonnen om te kijken wat nu te combineren valt om een fijne bak te creeeren voor het T16 blok (zie ook de toegevoegde verhoudingen in het versnellingsbak verhaal op deze site). Nogmaals bedankt Hilgert voor de aangeleverde documentatie van de T16 (in Bodegraven zit tenminste nog een echte behulpzame Peugeotdealer). Verder ben ik nu nog op zoek naar de juiste schema’s voor het uitzoeken van de enorme kabelbundel (een GTI kabelboom is er niets bij als je het verschil ziet; zie foto’s), maar dat zal me dus naar alle waarschijnlijkheid een ritje naar Bodegraven kosten aangezien de Peugeotdealers in de buurt hier niet behulpzaam in zijn (tja er is een verschil tussen service en service; en dat te bedenken dat ik jaarlijks voor een fortuin aan spullen haal aldaar). Ik zal maar vroeg vertrekken, want het schijnt dat er al vijf werkplaatshandboeken (A4 formaat, dikte goudengids) voor de bedrading alleen zijn. Heb ik nogal wat uit te zoeken geloof ik. Maar helaas……………….. the story continues….  

Zo we zijn nu weer een aantal weekjes verder en in die tijd heb ik nog niet echt veel kunnen doen aan de CTI. Ik ben begonnen met het samenstellen van een versnellingsbak voor het T16 geweld. Eerst maar eens alle mogelijkheden bekeken. Dus alle verhoudingen en eindreducties die voor Peugeot mogelijk zijn er bij gepakt en met de formule (zie versnellingsbakverhaal in de technieksectie op deze site) gezocht naar een naar mijn mening ideale combinatie ervan. En dan het liefste een combinatie met delen van versnellingsbakken die ik heb liggen. Dit gaf me de keus uit een diesel bak, een 1.6 GTI bak, een close ratio 1.6 bak en een 1.9 GTI bak. Verder kon ik ook eventueel nog een 1.9 MI16 versnellingsbak gebruiken mocht dat een beter resultaat opleveren (Sander bedankt voor je aanbod). Maargoed dat bleek uiteindelijk niet nodig en had ik uiteindelijk alleen de versnellingen allemaal nodig van een 1.8 diesel bak en de eindreductie van de 1.9 GTI. Deze bak heeft mooie lange versnellingen wat voor een turbo helemaal niet verkeerd is die duwt toch wel door. Het zou dan ook helemaal niet fijn zijn om korte versnellingen te hebben, want dat geeft nogal wat irritatie als je als een gek moet schakelen de hele tijd. Maar goed de verhoudingen had ik na een tijdje hersenpijniging uiteindelijk bepaald. Wat nu??

 

Ja zo zat ik ook ff, want de CTI is helemaal kaal en kan nog niet gemaakt worden (schade), want de richtbank waar ik gebruik van kan maken is namelijk pas over een week op zijn vroegst vrij en ik moet nog de tijd vinden om de CTI er naartoe te krijgen overdag. Dus wat dan? Tja ik zat naar de dozen te kijken waar alle verschillende bakken van mij inzaten en daar moest ik dus de beoogde bak uit gaan maken. Dus dozen uit het rek gehaald en onderdelen verzameld.

 

Nu is er een ding waar ik echt (en dat is echt waar) een hekel aan heb en dat is die vieze, vettige en stinkende bak van zo’n 205 (bijna) altijd. Die dingen zijn altijd ontzettend smerig door het lekken van olie etc. Ik loop dan ook altijd een aantal weken met zwarte handen die ik niet goed schoon krijg na het de –en monteren van een bak.

Ik heb gewoon het geluk dat ik van die grove handen heb die je zelfs na 8 keer wassen met garagezeep, wasbenzine en noem maar op nog niet goed schoon krijgt. Bah. Ik zag dus de bui straks alweer hangen met het monteren van de bak en begon al op voorhand te balen.

Na wat prakkedenken kwam ik op het volgende idee. Maak heel de bak goed schoon met benzine (van buiten en binnen)  en spuit daarna de buitenkant met speciale motorverf zwart. Dit geeft het resultaat wat je op de foto’s kunt zien. Mooi?? Ik vind van wel en ik krijg tenminste geen vieze vingers nu van die bak. 

Verder heb ik alle lagers vervangen van de bak en heb ik ook al de keerringen besteld die erop zitten. Het enigste wat ik nu nog mis is een synchromes van een BE-3 bak, maar daar kom ik ook nog wel aan straks. Dan kan hij afgebouwd worden en op het T16 blok gezet worden. 

Nu word het langzaamaan tijd om de schema’s te regelen, want die heb ik nog niet allemaal. Verder heb ik vandaag een 205 diesel geregeld voor Hilgert die nog een hoop materiaal zocht voor zijn V6 project o.a. deuren,dashboard nieuw model, BE-3 bak en nog een hele riedel. Verder kan Chuck hier ook wel het nodige van gebruiken voor zijn 205 GTI. Deze wagen zal dus binnenkort ook gestript moeten worden en dan wil ik ff bekijken of de linker voorkant van een “gewone” 205 hetzelfde is als van een CTI. Als dat zo is, dan kan ik die overzetten op de CTI (goed Hilgert?). Maar dat zullen we volgende week wel zien als de diesel er is. Tja dan stop ik voor nu maar weer, want meer valt er nog niet te vertellen…. Tot over een tijdje maar weer.   

Zo weer een paar dagen verder en nu eindelijk zover dat ik de schema’s heb van de 405 T16. Niet alleen de electrische schema’s, maar ook twee boekwerkjes specifiek voor de T16. Eentje die het complete injectiesysteem beschrijft en eentje van alle onderdelen die op een T16 te vinden zijn (bijv. dus van de versnellingsbak, turbo, aandrijving, specificaties en noem het maar op). Het verkrijgen hiervan heeft nogal wat moeite gekost daar over het algemeen alle dealers je niet willen helpen hiermee. Ik heb na een lange tijd eindelijk een dealer gevonden (in de buurt) die wel bereid was om me ermee te helpen. Autobedrijf en Peugeotdealer Nivo in Boxtel nogmaals ontzettend bedankt voor de hulp. Tenminste nog een dealer met een hart voor Peugeot en die de hobby ook kan waarderen. Je ziet me over een tijdje wel verschijnen met de 205 cabrio. Okay schema’s etc. heb ik, wat nu? Ja niet moeilijk pak de kabelboom van de 405 T16 en leg hem uit over de grond en ga eens bekijken wat er allemaal op en aan zit. Trust me dat valt niet mee en al helemaal niet omdat niet alle draadnummers nog duidelijk op de draden staan (sommige zelfs helemaal weg). Maargoed het belangrijkste is dat je ook alle stekkers nu kunt napluizen en dus vanzelf wel erachter komt wat welke draad is. Maar doordat ik de T16 kabelboom wil gaan gebruiken in de 205 i.v.m. eventuele service aan de motor en dergelijke wat daarmee gemakkelijker is, zal dit dus een hels karwei worden. Alles op maat gaan maken voor de 205. Alles wat niet op mijn 205 zit (electronisch sperdifferentieel, 4WD, airco,  etc.) die relais en draden eruit halen. Maar geef me een paar weekjes en dat zal dan al een heel eind af zijn. 

 

Wat ik nu dus ga doen is de motor er tijdelijk inhangen en dan bekijken hoe alle kabels en onderdelen van de motor en de injectie komen te zitten. Dan al het slangenwerk etc. meteen op maat gaan maken en alle benodigde montagebeugels gaan maken. Ook dus de kabelboom op het blok passend maken voor de 205. Verder ga ik meteen maar eens bekijken hoe het met de radiator etc. gaat qua ruimte. Je ziet genoeg plannen en werk en ik zal er dus maar eens aan beginnen…………….

 

 

 

Garrett T25 VAT; een stukje theorie

De Garrett T25-VAT turbo heeft een variabele turbinedoorgang. Het type turbo werd juist op de Peugeot 405 T16 in 1991 geďntroduceerd. Bij deze turbo is er een beweegbare tong gemonteerd in de keel van het turbinehuis. Deze roestvrijstalen tong zit op een as gemonteerd en kan zo maximaal een bocht van 28 graden beschrijven. De stand van de tong wordt geregeld onder invloed van een pneumatische cilinder die via een door de computer van het motormanagement gestuurde electroklep wordt bediend.

Bij lage motortoerentallen en/of lage belasting van de motor is er slechts een kleine doorgang tussen de beweegbare tong en de wand van het turbinehuis. Bij hogere toerentallen en/of zwaardere belasting wordt de doorgang groter. Daardoor krijgen de beschikbare uitlaatgassen altijd de maximale versnelling. Behalve dit systeem heft deze turbo ook een normale waste-gate. Ook deze waste-gate wordt bediend door een pneumatische cilinder die via een door de computer van het motormanagement gestuurde electroklep wordt bediend. De combinatie van deze twee turboregelingen zorgt onder alle omstandigheden voor een optimale vuldruk. Onder bepaalde omstandigheden kan zelfs een extra hoge vuldruk (1.3 bar in plaats van 1.1 bar maximaal) geleverd worden. De overdrukperiode duurt maximaal 45 seconden maar kan 1/10 seconde na het beëindigen opnieuw worden gestart wanneer nog steeds aan alle voorwaarden wordt voldaan; deze zijn:

  1. Overbrenging ingeschakelde versnelling; een sensor berekent de overbrenging tussen wagensnelheid en motortoerental; in de 1ste versnelling of in de achteruit wordt geen extra vuldruk geleverd,

  2. De temperatuur van de inlaatlucht na de intercooler mag de 80 graden niet overschrijden

  3. Extra hoge vuldruk wordt alleen geleverd afhankelijk van de snelheid van het geheel indrukken van de gasklep en bij snel openen van de gasklep

 

 

-------------

Zo daar zijn we weer na een vrij lange periode van stilte mijnerzijds. De cabrio heeft dan ook en tijdje staan wachten zonder dat er veel aan gedaan is. Ik ben op vakantie geweest en heb daarnaast ook nog een hoop andere dingen moeten doen. Maar dan nu eindelijk zover dat ik weer een beetje tijd kan vrijmaken om verder te gaan met mijn project. Hoe staan we er nu voor … Doordat het niet mogelijk was om op tijd het stuk uit de diesel van Hilgert te zagen voordat deze naar de sloop ging, heb ik dat stuk dus uit een andere 205 moeten halen. Maar gelukkig staan deze genoeg op de sloperijen en heb ik een mooi stuk kunnen vinden. Ik ben daar toen meteen maar mee begonnen en heb het stuk kant en klaar gemaakt om in de CTI gezet te kunnen worden. Tja en toen wachten op een gaatje in het richtbankschema van de schadehersteller. Maar na een lange tijd staat hij er nu op en zal er naar alle waarschijnlijkheid morgen al weer af zijn. Netjes gerepareerd. Daarnaast heb ik ook niet stil gezeten met andere dingen. Ik heb een nieuw dak besteld en die kan ik deze week gaan ophalen. Ook zijn er zijskirts besteld, maar daar zit helaas (en dat is echt balen) vier weken levertijd op. Tja de 205 is nu eenmaal opgevolgd door de 206 en daar wordt nu op styling gebied eenmaal meer van op voorraad gelegd. Skirtjes, spoilers, etc. voor 205jes worden nu alleen nog maar op bestelling gemaakt. Het probleem is nu eigenlijk niet zozeer de vier weken levertijd, maar de afspraak die ik bij het RDW om de wagen in te voeren. Begin oktober, de 9de wel te verstaan, moet de wagen gekeurd worden. Nou ja moeten de afspraak kan ik natuurlijk altijd verschuiven, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Ik wil hem namelijk zo vlug mogelijk de weg op hebben natuurlijk. Helemaal omdat ik mijn blauwe GTI nu verkocht heb en deze dus nog maar erg kort in mijn bezit zal zijn jammer genoeg. Maargoed het probleem is dus dat ik dus nooit de CTI gespoten krijg en daarnaast ook nog eens helemaal in elkaar gebouwd in een paar dagen. Wat ik dus ga doen is heel de wagen spuitklaar maken en dan de binnenkant en de motorruimte eerst laten spuiten, dan er een 1.9 GTI blok ff inbouwen en het interieur grotendeels terug plaatsen. Dan kan hij eerst ingevoerd worden. Meteen daarna kunnen dan de skirts erop gekit worden, het dak er weer worden afgehaald en het interieur er weer uit, waarna hij meteen naar de spuiter gereden kan worden om de buitenkant te laten spuiten. Tegen de tijd dat hij terug komt van de spuiter zal ik jullie weer eens verder op de hoogte gaan houden.

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en de binnenkant is helemaal gespoten. Nu komt het…. De CTI moest over een kleine 1,5 week helemaal klaar zijn voor de RDW-keuring. En tja hij was dus echt, maar dan ook echt helemaal kaal. Er zat geen plastic dopje meer op of aan. Dus maar eens bellen met het RDW over wat er nu eigenlijk allemaal op en aan moest zitten om in ieder geval door de keuring te kunnen komen. Gelukkig viel het dak daar al niet onder, evenals alle zijruiten. Toen maar eens begonnen om hem op te gaan bouwen. Eerst het gehele blok van Hilgert’s GTI eronderuit gehaald en dat compleet met subframe etc. onder de CTI gezet. Zo dat was de motor. Nu de kabelboom er maar eens in gaan zetten samen met de zekeringkast. Het hele dashboard er een beetje ingehangen en aangesloten. Een goede week en een paar uur slaap per dag verder was ik zo goed als klaar. Ik heb alleen nog ff de koplampen laten stellen en het CO, zodat ik daar niet voor terug hoefde te komen, want bij het RDW doen ze dat dus niet stellen (raar maar waar). Op het allerlaatste moment nog wat problemen met de koppelingskabel verholpen (een BE-1 bak op een wagen die eigenlijk een BE-3 bak heeft zetten geeft problemen). Net op tijd klaar om nog op tijd het RDW te kunnen bereiken (5 minuten voor tijd reed ik daar het terrein op). Zo en daar sta je dan met je Benneton-CTI, waar alleen stoelen inzitten en een dashboardje. Ik kan je wel zeggen dat dat wel aandacht trok van alle aanwezigen (incl. douane). Heel die wagen word dan ook nog eens extra nagelopen, maarja dat is dan ook meteen een test voor de kwaliteit van het verrichte schadeherstelwerk. En die heeft ie met glans doorstaan, want hij kon niet zien dat hij schade heeft gehad. Geeft je meteen een goed gevoel dat al je werk niet voor niets is geweest. Maarja dan blijkt enige tests verder dat je achterremmen verschillend zijn qua remkracht en dat je stuur te zwaar stuurt, waardoor hij niet goed terug komt in de middenstand. Oftewel ik moest dus nog een keer terug komen. Gelukkig kon dat binnen twee dagen al weer, zodat ik de woensdag er al weer stond na alweer een pittig aantal uurtjes sleutelen. Heel het stuurhuis vervangen en de achterremmen goed schoon en gangbaar gemaakt. Resultaat binnen 2 minuten stond hij al weer buiten en was hij goedgekeurd. Tja en dan meteen twee loketten verder naar de douane om heerlijk de overheid te spekken. Tja tegenwoordig betaald men te allen tijde nog 10% BPM en die moest nu dus bepaald worden. Tja gelukkig zitten er op een kale auto weinig accessoires en had ik daar dus maar met een "kale" BPM te maken. Alleen op zo’n moment ben je blij met het feit dat er geen electrisch dak, stuurbekrachtiging, leer, etc. inzitten. Dat stond mooi thuis te wachten. Eenmaal thuis bleek toch echt wel dat bijna anderhalve week op zijn vroegst om 03:30 in bed liggen en er ’s ochtends vroeg weer uitmoeten te veel was geweest. Ik ben zelfs nu nog niet bijgekomen.

 

 

 

 

Toch vandaag alweer Hilgert’s motor er weer uitgehaald en een versnellingsbak omgewisseld onder een andere 205 samen met Chuckie en Koen, maar vandaag wel errug rustig aan. Scheelt wel veel als er geen tijdsdruk meer achter zit. Morgen ga ik mijn versnellingsbak ff afmaken, zodat die straks op het T16 blok kan worden geschroefd. Dan komt ie meteen in de CTI te hangen deze week. Maar nu ga ik eerst maar eens pitten en morgen lekker eens uitslapen. Jullie horen me wel weer.

 

 

 

 

DEEL 2 (klik hier !)