1.916v Racer Martijn

Specs:

Peugeot 205 GTi 1.9 (130)
Bouwjaar: 1987
Kleur: Wit
OMP Ferro 45 rolkooi
Corbeau kuipstoelen
OMP 5 puntsgordels (ex-FIA)
Remus 102mm sportuitlaat
Motorblok:
1.9-16V (405Mi16) 160pk
405Mi16 versnellingsbak
Gemodificeerde computer (ECU), verhoogde toerenbegrenzer, verrijkte loop
Story:

Na het bekijken van het race-gebeuren bij Eric, Hilgert en Koen heb ik besloten daaraan ook te gaan meedoen. Op zoek dus naar een 1.9 GTi uit de iets oudere serie…. iets wat niet moeilijk bleek te zijn; ze zijn er meer dan genoeg en ook voor een heel mild bedrag te koop. Een 1.9 uit ’87 had ik via Hilgert dus snel gevonden, maar helaas door slecht communiceren van beide kanten was de auto uiteindelijk niet van mij maar van iemand anders. Weer verder op zoek dus: mijn schoonbroer Stefan kwam vrijdags met een nieuw aanbod: ook weer een ’87-er, alweer wit (erg mooie kleur voor de stickers) en heel veel nieuwe onderdelen.

Zaterdags dus maar eens gaan kijken, en niet voor niets: zag er niet heel verkeerd uit, en een aardige lijst nieuwe onderdelen: nieuwe dynamo, achterremschijven met blokken, hoofdremcylinder, rechter homokineet, uitlaat van voor tot achter en ga zo maar door. Nog ff wat proberen af te pingelen en kopen maar ! Vervolgens heb ik het interieur gestript en ook de kop van de motor afgehaald (bedankt voor de hulp Koen 😉 Ook een setje Corbeau stoelen kwam in de aanbieding, en die heeft Hilgert voor me uit Rotterdam meegenomen. Nu staat hij helaas alweer een weekje stil want ik heb tijdgebrek !! (wie niet haha).

09-09-01 Samen met Bram de (mooi schoongemaakte en gevlakte) kop met nieuwe klepstootrubbers gemonteerd, en alles weer zo ver in elkaar gedraaid. Helaas hadden we geen voeler-maatjes bij ons zodat ik de klepspeling niet kon controleren. Dit ga ik dus morgen maar doen voor de nieuwe distributieriem er op komt. Verder kan ik dan de stoelen gaan passen op de door Koen gemaakte grondplaten (bedankt Koen !!!!), dan het linkerachterwiel ff wegbrengen want daar zit een lek in de band.. staat er nu maar zielig bij 😉

11-09-01 Gisteren de klepspeling gecontroleerd en gecorrigeerd, was 1 klepje bij wat niet helemaal lekker was.. <0.1 speling terwijl voor de inlaat 0.2 vereist is. Verder vandaag de distributieriem gemonteerd na wat tegenstribbeldingen van de spanrol; rondgedraaide moertjes !! Helaas dus ook vandaag weer niet aan het lopen, wel alles zo ver klaar dat hij zeker zaterdag moet lopen. Verder met de grondplaten liggen meten... bijna perfect (hoe kan het ook anders; door de meester zelf gemaakt he Koen ;-), slechts een kleine aanpassing en dan moet het passen.