2.0 Turbo Racer Martijn.. deel 3

Januari 2006

Na een tijdje niets te hebben gedaan heb ik de draad maar weer opgepakt om in 2006 aan de streep te kunnen verschijnen (ik hoop alle sprints mee te kunnen gaan doen). Om te beginnen was de onderste rechtse motorsteun niet veel meer waard waardoor de uitlaat het schutbord (en volgens mij ook subframe) telkens raakte. Jeroen heeft me de oude er uit geperst en in afwachting van de nieuw te bestellen Peugeot Sport steun een HDi steun erin gezet… 90 graden verdraaid zodat de beweging naar voren en achteren niet meer van harte zal gaan lukken. Zie ook HIER.

.. en dus 90 graden gedraaid:

Volgende punt van aandacht waren de Powerflex bussen die ik niet stabiel vind bij het hoge koppel wat de motor nu levert. Een inhaalactie (die zoals bekend van 80-120 slechts 2,7 seconden duurt) resulteert in een hevig trekkende auto.. eerst ben je bang in de linkerberm te komen,.. vervolgens in de rechterberm. Ook hier weer Jeroen’s gepers 🙂 (veel dank daarvoor !!) die de bussen erin deden komen. Gelijk maar een hele set besteld omdat die goedkoper bleek te zijn dan alle bussen los. Nu dus ook nieuwe bouten en moeren.

Om het verhaal dan ook maar ineens compleet te maken heb ik via het forum een 22mm stabilisatorstang uitgehaald (blijkt overigens 21mm te zijn) in plaats van de standaard 17mm stang. Een en ander moet resulteren in een stabieler weggedrag, en zeker in de bochten samen met…………

…. een Quaife sperdifferentieel zorgen voor zeer veel tractie bocht-uit.

Uiteraard verdient dit mooie stukje techniek een aantal plaatjes 🙂

Ook hier weer dank aan Jeroen die zorgde voor de nieuwe lagertjes (persen he) en krans-bouten. Ik heb de bak bij het wisselen van het diff. aan de motor vast laten hangen.. het subframe ligt nu toch onder de auto uit en dus kan vrij gemakkelijk alleen het diff. vervangen worden.

Update 11-02-2007